Alkalmazott vagy vállalkozó

A főcímben szereplő kérdésre, hogy: Alkalmazott vagy vállalkozó – egyáltalán nem könnyű válaszolni.

Szereted a munkádat? Elégedett vagy a fizetéseddel? Jól kijössz a munkatársaiddal?

Ha igen, akkor tudd, hogy azon kevés emberek egyike vagy, akik nagyon szerencsésnek vallhatják magukat!

 

Sokkal többen vannak ugyanis azok, akik a szokásos problémákkal szembesülnek:

  • nem tudnak félretenni a fizetésükből, sőt, sokszor alig tudnak kijönni belőle
  • nem szeretik a munkájukat, vagy nem a végzettségüknek megfelelő munkát végeznek
  • sok időt és energiát elvesz a munkába járás
  • problémákat szül a főnökkel, kollégákkal való kapcsolattartás
  • a kapott feladatok unalmasak, nincs bennük kihívás stb.

 

Sok esetben egy alkalmazottnak a kelleténél sokkal több feladata van, így a többletmunka miatt előbb-utóbb elkerülhetetlen, hogy el kezd idegeskedni a határidők miatt, kapkod, és ezáltal egyre többször hibákat vét. Hosszú távon pedig stresszessé, depresszióssá válik.

Sajnos, a másik véglet sem sokkal jobb. Vannak olyan “látszat munkakörök”, ahol szinte semmit sem kell csinálni egész nap. Ilyenkor persze egy alkalmazott igyekszik eltitkolni, hogy mennyire nincs munkája, nehogy megváljanak tőle, és próbálja valahogy feldolgozni a haszontalanság érzését.

Vajon a vállalkozók ilyesmivel miért nem szembesülnek?

A legtöbb ember azért marad a “biztos” alkalmazotti lét állóvizében, mert tudja, hogy vállalkozóként nincs egy olyan biztos összeg, ami minden hónap első napjaiban megérkezne a számlájára.

Az kevésbé vonzó, hogy vállalkozóként kizárólag rajtuk múlna, hogy mennyi bevételre tesznek szert. Itt ugyanis nincs felső határ!

  • A vállalkozóvá válás egyik legnagyobb előnye, hogy olyasmivel foglalkozhatsz, ami érdekel, amihez értesz, amit szívesen csinálsz.
  • Az egyik legjobb dolog, hogy szabadon oszthatod be az idődet. Ha épp nincs kedved dolgozni, más programod akad, megbetegszik a gyereked, rosszul érzed magad – akkor megteheted azt, hogy elhalasztod a munkát későbbre. Ha pacsirta típus vagy, dolgozhatsz hajnalban, ha bagoly, akkor pedig éjszaka. Nincs meghatározva, hogy mikor kell az íróasztalnál ülnöd.
  • Nem kell napi 2-3 órát, vagy annál is többet utazgatnod, hogy a csúcsforgalomban eljuss a munkahelyedre, majd onnan haza.
  • Végre elfelejtheted az idegesítő főnököt, a rosszindulatú kollégát, a protekciós kolléganőt. Magad választhatod meg, kivel akarsz együtt dolgozni.

 

Alkalmazott vagy vállalkozó? Nem könnyű megválaszolni!

Nem mindenkinek való a vállalkozói lét, de az biztos, hogy sokkal több előnye van, mint árnyoldala. Sokan azért félnek belevágni, mert nincs elegendő tőkéjük, vagy a nagy ötlet hiányzik. Talán te is így vagy ezzel?

Szerencsére nem kell lemondanod arról, hogy kezedbe vedd a sorsodat, és elkezdd építeni a saját üzletedet, hiszen a telekommunikáció ma az egyik legjobban fejlődő ágazat, az általam választott cég szolgáltatásainak egyediségével biztosítja számunkra a sikert, a marketing terve pedig garantálja, hogy az álmaink valóra váljanak, és ezt az üzletet soha ne kelljen feladnunk.

 

Hallgasd meg a 4 videót ide kattintva és utána döntsd el, hogy ez az üzlet a Te üzleted-e!